Pop-up gastronòmic mexicà amb el xef Israel Loyola
Cotton House Hotel
Del 17 de novembre al 4 de desembre, el restaurant Batuar del Cotton House Hotel acull el Pop Up gastronòmic del xef mexicà Israel Loyola. Aquest fidel defensor del concepte “la cuina uneix regions”, porta amb si una exclusiva proposada gastronòmica amb arrels en la cuina tradicional mixteca, originària de les regions d’Oaxaca, Pobla i Guerrero.
El menú, dissenyat especialment per a l’hotel, comprèn sabors atrevits que es combinen amb les seves arrels culinàries. Algun dels plats que conformen el menú, incorpora més de 150 ingredients tradicionals que barregen colors, sabors i textures que li permeten innovar amb diferents productes, respectant sempre les tècniques més tradicionals.
Israel Loyola va mostrar l’amor per la cuina des que era molt petit i ajudava en el restaurant familiar Montserrat, en Huajuapan de León. En la seva carrera ha recorregut tants altres fogons com els d’Alejandro Ruíz de Casa Oaxaca, Enrique Olvera de Maíz de Mar o Misión 19 de Javier Plasencia. Ha transitat també pel Black Ant de Nova York fins a trobar-se amb el qual seria un punt d’inflexió en la seva carrera: el Jacinto 1930 a Sant Miguel de Allende. Un espai consagrat al blat de moro que ha portat la saó oaxaqueña fins a Guanajuato, on rebria nombrosos reconeixements per la seva creativitat i cura del producte, així com l’acostament de xefs de renom internacional com Massimo Bottura o Jordi Roca. La seva última aventura en el el Restaurante sin nombre a la ciutat d’Oaxaca, el va fer mereixedor de reconeixement a Mèxic per ser una proposta de cuina saludable. Després de tots aquests anys, Israel inicia una nova etapa coincidint amb el seu nou restaurant El Parián.
L’any 2020 va ser reconegut com un dels 50 mexicans més influents al seu país per la revista Quién 50. En 2016, als 6 mesos de l’obertura del restaurant Jacinto 1930, Food and Travel el reconeix com a Millor Restaurant de tot Mèxic. En els Gourmet Awards, el mateix restaurant guanya la categoria a Millor casual dinings, és nominat com a Millor cocteleria i Israel rep una nominació com a Millor xef revelació. Gràcies a la seva aposta pel vegetal en el Restaurante sin nombre, entra en la llista de “els 200 millors restaurants de Mèxic amb una proposta sense carns ni lactis”.
Com a part del Pop Up en el qual acostarà la cuina mexicana i només per als més atrevits, els dies 18, 22, 25 i 29 de novembre i el 2 de desembre, se celebraran en la Library del Cotton House tastos de productes tan tradicionals com els Chapulines (una espècie de grill), Chicatanas (formigues voladores) o cucs de Maguey, que seran maridats amb productes com la xocolata o el mezcal.
DETALLS
Sopars | de dimarts a dissabtes
Dinars | dissabtes i diumenges
Tastos de producte autèntic mexicà | 18, 22, 25 i 29 de novembre i el 2 de desembre
Tardes de Ágave | Tastos de mezcal i tequila | 29, 30, 31 octubre i 1 de novembre
RESERVES
@. batuar@hotelcottonhouse.com
ESPAIS I EXPERIÈNCIES DE
Cotton House Hotel
Terrassa Batuar
Cotton House Hotel

A la primera planta de l’Cotton House Hotel hi trobaràs una fantàstica terrassa interior. S’hi accedeix a través del Bar & Restaurant Batuar i, quan hi entris, quedaràs bocabadat tan per l’espai com […]
Batuar Restaurant & Bar
Cotton House Hotel

Batuar és el bar i restaurant de l’Cotton House Hotel. El nom, ret homenatge a la màquina que premsava el cotó per eliminar les seves impureses. A més del nom, aquest té una […]